Sådan får du din aluminiumsfront til at skinne som næsten ny igen

Et køleskab, en fryser eller en side-by-side med aluminiumsfront pryder de fleste køkkener. Med tiden sker der dog det, at aluminiumsfronten kan blive grim af snavs og ridser. Men der er nogle enkle virkemidler, der kan få aluminiumsfronten på køleskabet eller fryseren til at skinne igen.
Sådan får du din aluminiumsfront til at skinne som næsten ny igen.

Det første du skal finde ud af er, om overfladen er lavet i rigtig aluminium, eller blot har en overflade, der er malet i farven aluminium. Det har betydning for, hvordan du skal få aluminiumsfronten til at skinne igen. Er du i tvivl om, hvorvidt dit køleskab eller fryser har en front i rigtig aluminium eller blot farvet i aluminiumsfarve, så kan du tjekke vejledningen eller søge på nettet efter din specifikke model.

Hvis overflader er malet i en alu-farve
Er overfladen på dit køleskab eller fryser malet i aluminiumsfarve, så skal den vaskes mad varmt vand tilsat opvaskemiddel. Tør efter med en ren og tør bomuldsklud.


Hvis overfladen er i rigtig aluminium
Hvis overfladen derimod er i rigtig aluminium og den er blevet mat og ridset, så skal snavs og skidt fjernes med Borup Grundrens/Malerens. Det er med til at affedte og rengøre overfladen. Det skal blandes i forholdet 1:10.

Herefter poleres aluminiummet – og gerne med fx Wienerkalk og sprit. Slipol og andre polercreme kan også bruges. Du kan købe de nødvendige materialer i dit lokale byggemarked.

God fornøjelse med at få aluminiumsfronten på dit køleskab eller fryser til at skinne om kap med solen igen.