Skip to main content
Bæredygtighed

Bæredygtighed

Et køkken fra JKE
er grønnere end du tror

Bæredygtighed

Et køkken fra JKE
er grønnere end du tror

Hos JKE har man længe haft fokus på at tænke bæredygtighed ind i køkkenerne - tilmed også i selve produktionsmetoden på JKE-fabrikken. Målet er klart: JKE-køkkener skal blive grønnere og grønnere for hver gang, vi designer et nyt køkken til vores kunder. Vi har klare mål for fremtiden.

Bæredygtighed handler også om kvalitet. Derfor vælger JKE de bedste materialer, som kan holde i rigtig mange år.

Umiddelbart er JKE-køkkener ikke de billigste på markedet, men udregnet efter deres gennemsnitlige levetid, er et JKE-køkkener et rigtig godt køb.

Det er vores bidrag til at bekæmpe brug-og-smid-væk-kulturen. Levetiden for et JKE-køkken er typisk 15-20 år, men kan sagtens holde meget længere.

Naturlige og holdbare materialer

Allerede i dag sætter JKE et minimalt CO2 aftryk, når der produceres nye køkkener på fabrikken i Nordjylland. Energien er 100 pct. grøn energi, og de vigtigste råmateriale er baseret på træ, som er et fornybar materiale. JKE går bevidst efter naturlige og holdbare materialer, som holder til hverdagens slid i rigtig mange år.

JKE-fabrikkens mål: Om tre år skal mindst 90% af materialerne i køkkenet være genanvendelige, fx kan 99% af materialerne i hvidevarerne genanvendes i dag.

Naturlige og holdbare materialer

Bæredygtighed ligger i vores DNA

JKE arbejder med bæredygtighed i bred forstand – helt på linje med koncernen de er en del af - nemlig svenske Ballingslöv International AB.

Koncernen har i mange år arbejdet med ressourcevenligt materialeforbrug, forebyggelse af affald, genbrug, materiale-genanvendelse og bedre udnyttelse af produktionsspild. En grøn omstilling, som inspirerer til at accelerere den grønne omstilling.

Læs JKEs bæredygtighedsrapport fra 2019
Bæredygtighed ligger i vores DNA

FSC certificerede træbordplader og fingertappede træskuffer

JKEs massive træbordplader og fingertappede træskuffer er alle FSC certificerede. Det betyder, at træet alene kommer fra skove, hvor der løbende plantes nye træer. Det bidrager samtidig med at forbedre levevilkårende for lokalbefolkningen i områderne. Faktisk er træskuffer mere bæredytige end stålskuffer.

Træ er det unikke, naturlige og bæredygtige materiale, som kan hygge og give køkkenet eller andre rum personlighed. Bag en skuffe eller en låge i træ ligger håndværket, og det kan vi rigtig godt lide følelsen af. Det signalerer kvalitet og omhu.

FSC certificerede træbordplader og fingertappede træskuffer

Linoleum
- giver plus på CO2-regnskabet

Linoleum er et fantastisk naturmateriale, som består af linolie, harpisk, kalk, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige ingredienser optager mere CO2, end de udleder under produktionen. Linoleum giver dermed plus på CO2-regnskabet. Og så er det et smukt og slidstærkt materiale, som det bare er lækkert at røre ved. Findes iøvrigt i 6 farver.

Linoleum 
- giver plus på CO2-regnskabet

Book et møde

Book møde