Skip to main content
TIPS FRA BOLIGSTYLIST METTE HELENA:

TIPS FRA BOLIGSTYLIST METTE HELENA:

Køkkentendenser

TIPS FRA BOLIGSTYLIST METTE HELENA:

Køkkentendenser

Boligstylist Mette Helena er bl.a. kendt fra TV2's 'Nybyggerne'.
Her er hendes bud på tidens helt store tendenser inden for køkkenindretning.

1. Hyggeelementet

– I Danmark har vi en stærk designtradition for håndværk og for klassisk, stilrent design – men vi har også en tradition for hygge. Vi vil have køkkener, der er funktionelle og smukke, men vi vil også gerne skabe et rum for samvær og familieliv. Det kan du for eksempel gøre ved at skabe et køkkenalrum eller have en køkkenø, men du kan også gøre det ved at bringe træet og varmen ind.

1. Hyggeelementet

2. Åbne hylder

– Vitrineskabet og de åbne hylder er i dén grad kommet tilbage. Vi vil gerne udstille de ting, som betyder noget for os, og som netop er med til at understrege vores personlige stil. Vitrineskabet har også den praktiske funktion, at det holder støv ude, mens vi stadig kan se vores yndlingsservice eller fine nips.

2. Åbne hylder

3. Varmere end hvid

– Det hvide køkken er blevet varmere. Vi vil stadig gerne have det lyse og klassiske udtryk, som også er et meget langsigtet valg, men det skal være på en blødere og venligere måde. Hvis man tør at gøre sit køkken lidt varmere med for eksempel en beige, så får det noget kant på en meget underspillet måde, der gør det mere elegant.

3. Varmere end hvid

4. Bæredygtige materialer

– Bæredygtighed er blevet en helt naturlig del af den måde, vi designer og indretter os på. Det er det også inden for køkkener. Det handler både om de måder, som køkkenerne bliver produceret på, men også om de materialer, man vælger. For eksempel er linoleum et enormt bæredygtigt materiale, som virkelig har vundet frem. Og så har vi også fået større fokus på at vælge køkkener af høj kvalitet med en lang levetid.

4. Bæredygtige materialer

5. Træ i køkkenet

– En meget fremtrædende tendens er, at køkkenet skal smelte sammen med resten af boligen, og her kan valget af træsorter være med til at gøre det til en mere integreret del af hjemmet frem for et rum for sig. Træet giver desuden køkkenet en helt naturlig varme

5. Træ i køkkenet

6. Flere siddepladser

– Traditionelt var køkkenet jo noget, der lå allerlængst gemt væk i boligen, men i dag er det et rum, hvor vi nyder tiden sammen med vores gæster, mens vi laver mad, og hvor vi er sammen med børnene, mens de laver lektier. Derfor er det meget populært at indtænke siddepladser – det kan være stole ved køkkenøen eller en bænk, der smelter naturligt ind sammen med køkkenmodulerne.

6. Flere siddepladser

7. Det personlige

– Det personlige køkken vinder i høj grad frem, og det handler i virkeligheden om, at alt kan lade sig gøre. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert, og vi kan mikse og matche, som vi har lyst. Det kan for eksempel betyde, at du har en anden farve på din køkkenø end på dine højskabe, og at du kombinerer

7. Det personlige

Fra drøm til funktionelt køkken i fem simple skridt

Læs hvordan
Fra drøm til funktionelt køkken i fem simple skridt

01. Du booker et møde

Når du booker et møde, står vi klar til at byde dig velkommen og vise dig rundt i vores udstillinger. Og vi har al tid i verden til at tale om, hvordan vi kan realisere dine køkkendrømme.

02. Vi indretter og planlægger sammen

Efter vores møde tegner vores indretningsarkitekter køkkenet op i et 3D-tegneprogram, og næste gang vi mødes, præsenterer vi forskellige bud på, hvordan du får mest muligt ud af dit køkken. Præsentationerne foregår i specialbyggede lokaler, hvor du kan se og røre ved prøver af låger og bordplader mv. Tegningerne er realistiske, så du får et præcist indtryk af både farver og materialer. Når vi er enige om løsninger og økonomi, er vi klar til næste skridt.

03. Vi måler efter en ekstra gang

Når vi har fundet ud af hvordan vi kan realisere dine køkkendrømme, får du besøg af vores professionelle opmåler. Han tager alle mål, og han tager højde for evt. skævheder og placering af vinduer og døre – og alt det andet som er afgørende for, at alle mål er korrekte, så dit nye køkken står helt skarpt.

04. Dit køkken bliver produceret

Når vi har målt efter, tjekker vi, at løsningerne også kan lade sig gøre i dit køkken. Hvis det er nødvendigt at foretage justeringer, får du selvfølgelig besked og får de nye tegninger at se. Den endelige tegning indeholder også specifikationer til elektriker og VVS-firma.

05. Køkkenet monteres og kan tages i brug

Herefter skal køkkenet monteres. Vi har vores egne køkkenmontører – de er alle selvstændige med egen bil, men de arbejder kun for os. De har monteret køkkener i mange år, og de sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde, som du bliver tilfreds med. Når køkkenet er monteret, gennemgår I en afslutningsseddel og underskriver den – det er både din og vores garanti for, at alt er udført efter forventningerne.

01. Du booker et møde
02. Vi indretter og planlægger sammen
03. Vi måler efter en ekstra gang
04. Dit køkken bliver produceret
05. Køkkenet monteres og kan tages i brug

Oplev nærværende rådgivning - helt uforpligtende - helt nede på jorden

Book et møde

Book møde