KUNDECASE

Kvalitet, smarte finesser - og masser af plads til børn og leg 

I den sydøstlige del af Aalborg ligger bakkedragene Gug Alper - smukt formet af istidens gletschere. Øverst fra bakken, der oprindelig hed Tranders Bakken, har man mod syd et betagende udsyn ud over Indkildedalen - et område med hævet havbund tilbage fra stenalderen.

 

Mettemed PC ved arbejdspladsen i køkkenet

Mette og Sørens højliggende nye hus med den smukke udsigt

Netop her - på toppen af 'alperne' - med den fabelagtige smukke udsigt, har Mette og Søren bygget deres smukke nye bolig.

Mette og Søren boede allerede i området, inden de besluttede at bygge nyt. Rækkehuset, de boede i, var både okay og tilpas i størrelse til den unge børnefamilie. Problemet var bare, at pladsen var fordelt på to etager. Med begge forældre i krævende jobs med skiftende arbejdstider og to små dejlige krudtugler - Thea på 3 år og Karl på 6 år – forekom hverdagen både for kroget og for kringlet i en bolig i to plan.

En arkitekt blev sat på opgaven og bortset fra et par undtagelser, fangede han familien ønsker og behov i først hug. Herefter gik projektet hurtigt i gang. 

Parret ønskede huset opført med en bestemt lys teglsten, der var en del ventetid på,  men marts 2019 stod huset endelig færdigt og familien flyttede ind.

Den fantastiske beliggenhed gør, at naturen ligesom vælter ind gennem vinduerne. Ganske vist er man omgivet af naboer, men det naturligt skrående terræn på den sydlige side af huset, gør, at man uhindret kan nyde det smukke dalområde henover naboernes hustage.

”Med husets placering på grunden, får vi fuld udbytte af solen - både morgen, middag og aften”, siger Mette. ”Terrassen lige uden for køkkenet er det helt perfekte sted at nyde den nedadgående sols allersidste stråler, når de rammer Indkildedalen."


KØKKEN

Kig ind i køkken med pejs i forgrunden

”Oprindeligt ønskede vi et køkken med mest muligt skabsplads. Men ret hurtig indså vi, at udtrykket ville blive mere luftigt, hvis køkkenøen blev frigjort fra ydervæggen. Vi valgte derfor at "ofre" det sidste skab.

Samtidig ønskede vi et hjem, hvor der først og fremmest ville være god plads til børn og deres leg. Og det synes vi er lykkes. Vi har masser af plads – og børnene elsker at løbe rundt om øen og lege ”tit-tit” med hinanden", smiler Mette.

Plads til børn og lektielæsning i køkkenet

To indbygningsovne i højden letter madlavning

Smart el-udtag integreret i køkkenøen

Opladning af børnene tablets integreret i skab

Quooker bruges flittigt

Closeup af profilen Nordic One Inline

For enden af øen er en lille arbejdsplads. Børnene har deres eget skab, som er fyldt med tegneredskaber og malebøger - så mens mor eller far rumsterer med aftensmaden, sidder børnene ofte her. En fiks lille detalje er det integrerede el-stik i skabet. Børnenes tablets kan blive opladet, uden at ledningerne flyder på bordet.

 

”Qooker’en er vi blevet overordentligt glade for. Ja - nu kan vi jo næsten ikke forstå, hvordan vi har kunnet undvære den tidligere", leer Mette. "Kommer vi sent hjem - og har børnene svært ved at vente på aftensmaden - kan jeg lynhurtig fremtrylle en gang pasta til dem. Eller jeg laver hurtigt et blødkogte æg, trods en travl morgen. Også en kop te om aftenen får vi oftere nu - den tager kun få sekunder at fremstille".


BAD

Stort badeværelse med badekar

Blandingsbatteri ved badekar

Detalje, grøn plante

Blandingsbatteri ved vask

Stikkontakt integreret i væg

Lille hyggeligt badeværelse med egfronten Nordic One Inline

Koøje som låge for rummet til snavstøjet

Koøje - som luge til vasketøjskurven

Huset er udstyret med to badeværelser. Det store badeværelse ligger i forbindelse med soveværelset i husets fjerneste ende. I hverdagen er det ofte det lidt mindre badeværelse, som familien benytter. Det ligger centralt midt i huset - og er tæt på fra de fleste rum.

I det lille badeværelse finder man - indmuret i væggen - én af husets mange små finesser: Et fint gammelt koøje - som viser sig at være lågen til vasketøjs-"kurven".


BRYGGERS

I bryggers tager mor sko af lille pige på bord

Stilen er gennemført og danner en elegant helhed i boligen. Den stilrene, hvide låge fra køkkenet, går igen i soveværelse, børneværelser, garderobe - og i bryggers.  Her er de indbyggede vaskemaskine og tørretumbler placeret i en arbejdsvenlig højde. 

For enden af rummet er der meget praktisk blevet plads til et lille tørrerum. Her kan sommerlette kjoler eller strygefri skjorter hurtigt hænges op til en skånsom eftertørring.

Vask og tørretumbler i god arbejdshøjde i bryggers

Underlimet vask og blandingsbatteri

Bryggers bord med underlimet vask

Boligen opleves generelt meget lys og let. Den høje loftshøjde og de lette glaspartier øverst mod loftet på flere af de indvendige vægge gør, at dagslyset strømmer gennem hele bygningen og nærmest får en selvstændig rolle - som et ekstra "byggemateriale".

Sammen med væggenes afbrudte flader, giver det spændende lysfacetter og skyggepartier, der er med til at formgive boligens gennemgående midteraksen på en malerisk måde - vægudsmykning forekommer næsten overflødig.


GARDEROBE OG OPBEVARING

Stor skabsvæg i soveværelset

Stor skabsvæg i entre

Smart detalje - elstik indbygget i skab

Skabsvæg i gangareal

I entreen giver en stor skabsvæg masser af skabsplads til overtøj, fodtøj og anden opbevaring. Bemærk den smarte, lille detalje med et indbygget elstik til opladning af fx en håndstøvsuger.

 

At god plads til børn og leg prioriteres højt, ses også i gangarealet. En høj skabsvæg danner et naturligt aflukke til et "tumlerum" - her elsker børnene at være. For her er der ekstra god plads til at løbe, hoppe, slå kolbøtter og andre større armbevægelser. 


Vil du vide mere om Mette og Sørens valg?

... så kontakt Kim Nielsen på telefon eller mail eller kig ind i butikken i St. Ajstrup. 

Kim Nielsen
Indretningskonsulent

Lars Jørgensen
Køkkenmontør