Skip to main content
Kundehistorie fra Gug

Kundehistorie fra Gug

Kvalitet, smarte finesser -
og plads til børn og leg

Gug Alper

I den sydøstlige del af Aalborg ligger bakkedragene Gug Alper - smukt formet af istidens gletschere. Øverst fra bakken, der oprindelig hed Tranders Bakken, har man mod syd et betagende udsyn ud over Indkildedalen - et område med hævet havbund tilbage fra stenalderen.

Netop her - på toppen af 'alperne' - med den fabelagtige smukke udsigt, har Mette og Søren bygget deres smukke nye bolig.

Mette og Søren boede allerede i området, inden de besluttede at bygge nyt. Rækkehuset, de boede i, var både okay og tilpas i størrelse til den unge børnefamilie. Problemet var bare, at pladsen var fordelt på to etager. Med begge forældre i krævende jobs med skiftende arbejdstider og to små dejlige krudtugler - Thea på 3 år og Karl på 6 år – forekom hverdagen både for kroget og for kringlet i en bolig i to plan.

En arkitekt blev sat på opgaven og bortset fra et par undtagelser, fangede han familien ønsker og behov i først hug. Herefter gik projektet hurtigt i gang. Parret ønskede huset opført med en bestemt lys teglsten, der var en del ventetid på, men marts 2019 var huset færdigt og familien flyttede ind.

Den fantastiske beliggenhed gør, at naturen ligesom vælter ind gennem vinduerne. Ganske vist er man omgivet af naboer, men det naturligt skrående terræn på den sydlige side af huset, gør, at man uhindret kan nyde det smukke dalområde henover naboernes hustage.

”Med husets placering på grunden, får vi fuld udbytte af solen - både morgen, middag og aften”, siger Mette. ”Terrassen lige uden for køkkenet er det helt perfekte sted at nyde den nedadgående sols allersidste stråler, når de rammer Indkildedalen."

Gug Alper

Køkkenøen - også til leg

”Oprindeligt ønskede vi et køkken med mest muligt skabsplads. Men ret hurtig indså vi, at udtrykket ville blive mere luftigt, hvis køkkenøen blev frigjort fra ydervæggen. Vi valgte derfor at "ofre" det sidste skab. Samtidig ønskede vi et hjem, hvor der først og fremmest ville være god plads til børn og deres leg. Og det synes vi er lykkes. Vi har masser af plads – og børnene elsker at løbe rundt om øen og lege ”tit-tit” med hinanden", smiler Mette.

For enden af øen er en lille arbejdsplads. Børnene har deres eget skab, som er fyldt med tegneredskaber og malebøger - så mens mor eller far rumsterer med aftensmaden, sidder børnene ofte her. En fiks lille detalje er det integrerede el-stik i skabet. Børnenes tablets kan blive opladet, uden at ledningerne flyder på bordet.

”Qooker’en er vi blevet overordentligt glade for. Ja - nu kan vi jo næsten ikke forstå, hvordan vi har kunnet undvære den tidligere", leer Mette. "Kommer vi sent hjem - og har børnene svært ved at vente på aftensmaden - kan jeg lynhurtig fremtrylle en gang pasta til dem. Eller jeg laver hurtigt et blødkogte æg, trods en travl morgen. Også en kop te om aftenen får vi oftere nu - den tager kun få sekunder at fremstille".

Køkkenøen - også til leg

Se flere billeder fra boligen

Se alle kundehistorier

Book et møde med en køkkenkonsulent