Skip to main content

Vinkøleskabe

Få perfekt tempererede vinflasker i et vinkøleskab

En god flaske vin fortjener den bedste opbevaring. Nyder du at skænke et glas veltempereret vin? Måden du opbevarer vinen på, før dråberne hældes i glasset, har afgørende betydning for smagsoplevelsen. I et vinkøleskab sikrer du flaskerne optimale betingelser for at udvikle sig, når du beskytter indholdet mod lyspåvirkninger og skiftende temperaturer.

Oplev de mange fordele

Vinens farve, bouquet og fylde folder sig flot ud i glasset, og snart spreder den aromatiske drues duft sig omkring dig. Holder du af at skænke et godt glas vin? En fin flaske vin bør opbevares korrekt, hvis du vil sikre, at indholdet ikke tager skade.

Er du vinkender? Vin er forgængeligt, og netop derfor må du være opmærksom på, hvordan du opbevarer flaskerne. I et køleskab særligt til vin giver du vinen de bedste forhold at modne under.

Mere end et almindeligt køleskab

I alle danske hjem er køleskabe en integreret del af køkkeninventaret. Er du en feinschmecker med sans for livets gode sider? Uanset om du samler på vin eller blot stiller krav til det indhold, du skænker i de højstilkede glas, vil du have glæde af et specialkøleskab til vin.

Måden du opbevarer vinen på er afgørende for dråberne i flasken. Temperaturer, lys og omgivelsernes udformning sætter sine spor på indholdet, som kan blive fordærvet, hvis ikke flaskerne opbevares korrekt.

Du opnår en stabil temperatur

Hvad skænker du helst i glasset? Hvad enten du holder mest af rødvin, hvidvin, rose eller champagne, får du de bedste dråber i glasset, når vinen har været opbevaret under stabile temperaturer.

Med et køleskab særligt egnet til formålet har du selv mulighed for at indstille temperaturen, så vinen svales ved de grader, du foretrækker. Den ideelle temperatur ligger på omkring 12 grader, men den vigtigste forudsætning for vinens velbefindende er, at temperaturen er stabil.

Store udsving i varmegraderne påvirker flaskernes indhold, men det undgår du med opbevaring i et køleskab designet til vin.

Mulighed for opbevaring af forskellige vine i samme skab

Har du vinflasker, som stiller forskellige krav til temperaturen?

Det er ikke alle vine, der har brug for at blive opbevaret på samme måde. Heldigvis betyder det ikke, at du må investere i flere skabe. I stedet kan du vælge en udgave med to zoner, som kan indstilles med forskellige temperaturer. Det betyder, at du uden problemer kan udvide vinsamlingen, for opbevaringen er sikret.

Beskyt vinen mod lyspåvirkning

Vin er sart, og selv de mindste påvirkninger kan have fatale konsekvenser for flaskerne. Især er indholdet følsomt over for lys.

Vil du beskytte flaskerne mod UV? Du tager vare på flaskerne ved at lægge dem i et køleskab, der skærmer dem mod UV-stråling. Her kan flaskerne udvikle sig og modne, uden at du skal bekymre dig om, hvorvidt de påvirkes negativt af solens stråler, mens de lagrer.

Opnå korrekt luftfugtighed i et vinkøleskab

Et vinkøleskab er udviklet til at holde en korrekt luftfugtighed på mellem 50-75%. Ved du, hvorfor det er afgørende for flaskerne? Korkpropper tåler hverken for høj eller lav fugtighed. Imødekommes det ikke, kan du risikere, at proppen går i stykker, så der trænger luft ind i flasken, og indholdets ødelægges.

Stort udvalg af skabsstørrelser

Du finder et stort udvalg her på siden. Skal du have opbevaret mange flasker? Uanset om du er på udkig efter et stort eller lille skab, kan du finde det i vores sortiment. Her er både køleskabe, som kan indeholde mange flasker, men du kan naturligvis også finde modeller, der blot kan rumme få flasker.

Skal skabet integreres i hjemmet? Vil du ikke vise flaskerne frem, er det oplagt at vælge en integrerbart model. Du har dog også mulighed for at få et indbygget, fritstående eller dobbelt vinskab.

Book møde